Inhoudskorting. Altijd prijs!

Het is een marketingwijsheid zo oud als de straat; hoe meer je afneemt, des te voordeliger je prijs. Dat is bij ons niet anders. Het geldt immers voor de hele keten, van producent tot eindconsument. Van grondstoffen tot eindproduct. In elke sector, eender waar. Wie slim is weet dat dit niet enkel telt in afnamehoeveelheden maar ook qua inhoud.


Eens in de zoveel tijd lanceren we een actie X+1 gratis, korting bij afname vanaf... of koop zoveel A en krijg B. Dat zijn tijdelijke promoties. Je bent er niets mee als je op dat moment net niet dat product wenst, je trekt je haren uit als je de promotie net gemist hebt of je springt een gat in de lucht als de korting je op het lijf geschreven is. Wat daarnaast quasi altijd geldt zijn volumekortingen, zoals bijvoorbeeld op het voordeel dat je geniet op de samengestelde sets van O'right of de duo-boxen van Medavita of Aloxxi. Vanaf een bepaald aantal onstaan er andere marges die ons toelaten je te belonen (jou voordeel) voor een grote afname (ons voordeel). Voor wat hoort wat, niet waar?

Inhoudskorting

Wat echter ALTIJD geldig is en vlak voor je neus ligt maar zo vaak over het hoofd wordt gezien is inhoudskorting. Dan gaat het niet over mijn teksten in de product omschrijvingen, maar letterlijk om de inhoudsvariant! Voor producten met een bepaalde inhoud geldt 'hoe groter de inhoud, hoe voordeliger de prijs'. Of het nu gaat over een xl menu bij de Mc Donalds of een 10 liter bidon water. Passen we dit toe op ons assortiment zie je het meteen zo klaar als een klontje, bijvoorbeeld de natuurlijke shampoo's van O'right:

100ml O'right bamboo shampoo: 9.50€

400ml O'right bamboo shampoo: 26€

1 liter O'right bamboo shampoo: 52€

Deel je in dit geval de laatste door 10 (per 100ml) kom je uit op 5.20€ ofwel -46% en maal 4 (400ml) kom je op 20.8€ ofwel -20%. Say what? Jawel, in plaats van te wachten op een actie van pakweg -50% op de gezonde en natuurlijke shampoo's van O'right (wat helaas noooooit gaat gebeuren) kan je deze deals elke dag slaan!

Nog eentje? Komt ie:

500ml Denteck Densept desinfecterende handgel 70%: 14.50€

5L van dezelfde handgel: 61.25€

Gedeeld door 5 (per L) en dan door 2 (500ml) = 6.12€. Woppa, -57% korting op elk moment van de dag.

Wat ik laatst zag bij 'de winkel om de hoek' sloeg alles. Mondmaskers uit de verpakking, per stuk verkocht aan 5€. Mijn verdere mening hou ik voor mezelf. Maak zelf maar de som met ons doosje van 50st. aan 12.50€ (chirurgische) of 9.95€ (non medische) en bereken je profijt!
Elke dag, overal, staat dergelijke korting vlak voor je. Een grote friet of een kleintje, een liter water of 200ml?

Het schrikt af omdat je in één keer een hogere prijs moet betalen voor meer product, maar hey, tel even tot 10. Je gebruikt heus wel 1L O'right shampoo (en ze hebben ook nog eens een pompsysteem, superhandig.)


Ik zou zeggen, ga voortaan voor inhoudskorting en trakteer jezelf maar eens op iets moois of lekkers van je besparing.


We houden van reacties, je mag altijd laten weten of onze tip jou heeft geholpen ;).Recente blogposts

Alles weergeven
LaGareDuBazaar-HR.png
  • Facebook
  • Instagram

La Gare du Haar BE0889954709

La Bazaar du haar BE0744907837

Stationsstraat 77, 3941 Eksel, België

Privacy beleid, Algemene voorwaarden

google review stars.png
LaGareDuBazaar-HR.png

Secure Online Shopping

LaGareDuBazaar-HR.png

✔ Verzending binnen 24u.

✔ Gratis levering vanaf 45€

✔ Levering België 24-48u*

✔ Levering Nederland & Luxemburg 24-72u*

* De situatie rond Covid19 kan voor afwijkingen zorgen.