O'right producten zijn USDA Certified Biobased

En wat voor goed nieuws dat is voor jou en je haar, lees je hier;

Het USDA ofwel United States Department of Agriculture (meteen het grootste landbouw departement ter wereld) zette het Biobased programma op om de productie en aankoop van biologische en duurzame goederen te stimuleren en de claims van producenten met betrekking tot natuurlijke ingrediƫnten of duurzame verpakkingen daadwerkelijk te verifiƫren. Een biobased product is per definitie gemaakt van 100% natuurlijke en/of recycleerbare materialen uit hernieuwbare bronnen en maakt geen gebruik van aardoliederivaten. Het is daarom ook vaak iets duurder dan zijn synthetische vriend en dat maakt de verificatie op dergelijk label nu net noodzakelijk om de sloebers die de regeltjes net iets te ruim interpreteren eruit te halen. Kortom, zodat je als eindconsument geen kat in een zak koopt op basis van een (te) mooi etiket.


Eindelijk een praktische test


Uniek is dat het USDA Biobased Programma als enige instantie ter wereld gebruik maakt van een praktische koolstof-14-test om het aandeel van de biologische inhoud van een product te verifiƫren en zo de valse 'natuurlijke' claims (je kent ze wel...) te elimineren.

De Biobased producten van O'Right zijn getest door het ISO / IEC 17025: 2017-geaccrediteerde Beta Analytic. Een globaal gerenommeerd laboratorium voor radiokoolstofdatering.


Het kaf van het koren scheiden


Er zijn wereldwijd slechts 55 individuele haarverzorgingsproducten die de goedkeuring kregen dit label te dragen waarvan O'right de absolute primus is met 19 USDA gecertificeerde biobased producten, waaronder de Bamboo, CaffeĆÆne Green Tea, Tea Tree, Peach Blossom Purple Rose, Golden Rose en Goji Berry shampoo, maar ook de douchegels, scalp sprays en gelaatsverzorging.

Dat maakt van O'right met voorsprong Wereld's groenste cosmetica! En daar zijn we trots op!


Je herkent voortaan in de webshop de USDA Certified Biobased producten aan de bijgevoegde afbeelding met het USDA logo, wanneer je met je cursor over het product gaat of opent.Recente blogposts

Alles weergeven
LaGareDuBazaar-HR.png
  • Facebook
  • Instagram

La Gare du Haar BE0889954709

La Bazaar du haar BE0744907837

Stationsstraat 77, 3941 Eksel, BelgiĆ«

Privacy beleid, Algemene voorwaarden

google review stars.png
LaGareDuBazaar-HR.png

Secure Online Shopping

LaGareDuBazaar-HR.png

āœ” Wij verzenden je pakketje binnen 24u.

āœ” Gratis vanaf 45ā‚¬

āœ” Geleverd in 24-48u*

āœ” Je verdient automatisch spaarpunten.

* De situatie rond Covid19 kan voor afwijkingen zorgen.