Schilfertjes en roos

Bijgewerkt: 4 dagen geleden

Schilfertjes, letterlijk afgeschilferde dode huidcellen, zijn doodnormaal. Je huid vernieuwt zich en de oude huidcellen maken plaats voor nieuwe. Gemiddeld worden dagelijks 487.000 cellen per cm2 afgescheiden.


Problematiek


Bij roos is dit aantal echter drastisch hoger waardoor de dode huidcellen zichtbaar aanwezig zijn in het hoofdhaar: schilfertjes. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn zoals:

  • Verhoogde talgproductie op de hoofdhuid

  • Blootstelling aan (extreme) hitte of koude

  • Uitdroging (bijvoorbeeld door slechte luchtventilatie)

  • De gist malassezia furfur

Ten allen tijde moet je opletten met krabben bij jeuk, zodat er geen bacteriƫle infecties in wondjes ontstaan.


Aanpak


Herfst en winter zijn een typisch roos-seizoen. Je kruipt immers binnen met de verwarming op. De drogere lucht kan schilfertjes veroorzaken. Oplossing: een milde anti-roos shampoo en goed hydraterende en verzorgende hoofdhuid shampoo.

Stress kan het metabolisme in de hoofdhuid verstoren wat kan resulteren in schilfertjes. Oplossing: uiteraard moet je de oorzaak van je stress aanpakken. Je kan de hoofdhuid kalmeren met een verzachtende shampoo.

Een gist is een onschadelijk micro-organisme maar moet uiteraard aangepakt worden. Oplossing: een anti-roos shampoo met ontstekingsremmende en anti-bacteriƫle ingrediƫnten. Zij bevatten onder andere salicylzuur om de aangetaste huidcellen te verwijderen.


Producten:


O'right Tea Tree shampoo of Medavita Puroxine shampoo zijn anti-roos en schilfer shampoo's die de hoofdhuid reinigen en de onderliggende oorzaak aanpakken met de ontstekingsremmende en anti-bacteriƫle werking van tea tree olie.


O'right Camellia shampoo of Medavita Requilibre shampoo zijn milde hoofdhuid shampoo's die de talgproductie in balans brengen en zo mee de huidschilfering op de hoofdhuid normaliseren.

O'right Dandelion of Medavita Velours shampoo zijn verzachtende shampoo's die de hoofdhuid kalmeren en jeuk verhelpen.

O'right Tea Tree scalp spray is een hoofdhuidspray om aan te brengen bij ongemakken zoals jeuk op eender welk moment van de dag. Hij bevat dezelfde ingrediƫnten die de oorzaak van de schilfertjes gaan aanpakken en oplossen.


Recente blogposts

Alles weergeven
LaGareDuBazaar-HR.png
  • Facebook
  • Instagram

La Gare du Haar BE0889954709

La Bazaar du haar BE0744907837

Stationsstraat 77, 3941 Eksel, BelgiĆ«

Privacy beleid, Algemene voorwaarden

google review stars.png
LaGareDuBazaar-HR.png

Secure Online Shopping

LaGareDuBazaar-HR.png

āœ” Wij verzenden je pakketje binnen 24u.

āœ” Gratis vanaf 45ā‚¬

āœ” Geleverd in 24-48u*

āœ” Je verdient automatisch spaarpunten.

* De situatie rond Covid19 kan voor afwijkingen zorgen.